Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ιόνια οδός: Αισιόδοξα σενάρια για την Ιόνια οδό από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την επίσκεψή του στην Ήπειρο μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη δήλωσε ότι:

"Παρά την κρίση, παρά τις δυσκολίες η Ήπειρος πάει μπροστά. Και πάει μπροστά χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των Ηπειρωτών αλλά και χάρη στη στήριξη της Πολιτείας. Δεν θα αναφερθώ στην Εγνατία οδό και στη θετική της συμβολή για ολόκληρη την Περιφέρεια. Θα αναφερθώ σε κάποιες εξελίξεις των τελευταίων μηνών".

Επίσης δήλωσε:" Πρώτα απ’ όλα η Ιονία Οδός. Τα έργα έχουν ξεκινήσει. Στο τέλος του 2015 η Ιονία Οδός θα είναι πραγματικότητα και θα έχει αλλάξει σημαντικά την εικόνα της Ηπείρου"
Μίλησε ότι παρακολούθησε το θέμα στενά με τον Σταύρο Καλογιάννη και ξεπεράστηκαν προβλήματα και έτσι το έργο έχει μπει σε μια τροχιά.

Επίσης, συζητήσανε για το σχεδιαζόμενο έργο: Ιωάννινα-Κακκαβιά και ότι απαιτούνται αρκετά χρήματα και σε συννενόηση με το ΥΠΟΜΕΔΙ θα βρούνε την καλύτερη μέθοδο για την χρηματοδότησή του.  Έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο που έχει δημιουργηθεί για έργα διασυνοριακού χαρακτήρα και το οποίο ονομάζεται “Connecting Europe Facility” προκειμένου για τη χρηματοδότησή του.


Σοφία Τζαρούχη Δρ. Γεωλόγος, ΜSc, Eγνατία Οδός Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου